AME Törpesügerek Szekció

  • Betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • Betűméret csökkentése
Címlap Hírek
Hírek

A Terraplaza és az AME első közös expója

Email Nyomtat PDF

Az AME közreműködésével megrendezésre kerül a TP Gigantea, amelyre első alkalommal kapott meghívást az Akvaristák Magyarországi Egyesülete e nívós rendezvényre.

Az Egyesület és tagjai közel 100 négyzetméteres helyen teszik közszemlére állataikat, növényeiket, amelyeket meg is lehet vásárolni. Az Akvárium Magazin is képviseltetni fogja magát: az újság mellett számtalan akvarisztikai témájú könyvvel és emellett mind ismeretterjesztő, mind szakmai előadásokkal is készül.

Ahogy már megszokhatták a látogatók, a hüllök, halak, növények mellett a szó szoros értelmében tücsköt-bogarat lehet megtekinteni és vásárolni.

Minden kedves akvaristát nagy szeretettel várunk!

Időpont: 2012. június 2-3. (szombat-vasárnap)
Helyszín: Millenáris B csarnok (1024 Budapest, Fény utca 20-22.)
Nyitvatartás: 10:00 - 18:00

Bővebb információ a Terraplaza honlapján található (http://terraplaza.hu/expo/informacio).

Remete Mary

Utolsó frissítés: 2012 július 17., kedd 06:39
 

Apistogramma cinilabra

Email Nyomtat PDF

 

Utolsó frissítés: 2015 május 18., hétfő 16:21 Bővebben...
 

Új szitakötő sügérfajok Észak Amerikából

Email Nyomtat PDF

Az igen népes észak amerikai kistestű szitakötő sügérek nemzetsége (neme) két újabb fajjal lett gazdagabb. Mind a kettő új endemikus faj, az Egyesült Államok területén a Missouri és Arkansas államban található a White River folyórendszerben. Mivel igen hasonlóak az E. punctulatum nevű fajhoz, ezért a rendszertani besorolásuk a következő: Perciformes: Percidae: Etheostoma - subgenus: Ozarka (punctulatum species-complex).

Az új fajok neve: Etheostoma autumnale és Etheostoma mihileze Richard L. Mayden, 2010.
Az új Etheostoma fajokról kicsit bővebben itt lehet olvasni.
American Society of Ichthyologists and Herpetologists (Copeia)

(törpös)

Utolsó frissítés: 2015 május 18., hétfő 18:00
 

Rio Xingu

Email Nyomtat PDF

Rio Xingu

A Belo Monte project, avagy az előre programozott katasztrófa

2010. Augusztus 26-án a Brazíliai elnök, Luiz Inacio Lula da Silva ünnepélyes keretek között aláírta azt a szerződést, amely kimondta a halálos ítéletet a Xingu folyó állat és növényvilága felett. A Brazil elnök azonban meg van győződve döntése helyességéről, hiszen mint elmondta; " Először ő sem hitt a tervben, ám idővel, ahogy megismerte a körülményeket, rájött, hogy a brazil nép javát szolgálja." - ez a nyilatkozat egyben a brazil energiaszektor győzelmét is jelenti. De vajon minden áron? Ennek a szerződésnek csak vesztesei vannak. Ez a nemcsak az állat és növényvilágot érinti, hanem ennek erős társadalmi hatásai is lehetnek. A Belo Monte project több mint 20.000 dél amerikai bennszülöttet is érint, amely elsősorban a Juruna indiánokat szorítja ki ősi földjükről.

Utolsó frissítés: 2012 március 31., szombat 10:07 Bővebben...
 

Új Badis faj

Email Nyomtat PDF

Az új Badis faj leírásának teljes online változata a szintén a német Vertebrate Zoology e havi számában jelent meg Ingo Schindler és Horst Linke tollából. Az új Badis fajt a myanmari Ka Dat Chaung folyórendszerből írták le, fajnevét a német Dr. Jürgen Schmidt etológus és taxonómus után kapta - Badis juergenschmidti. Az új Badis faj alakja hasonló az alapfajhoz (Badis badis), de az alapszínezete nem kék, hanem barnássárga, a testrész a fejrészen sötét barna harántsávokkal díszítve. Az új Badis faj igen hasonló az angol Wildwoods importőr által forgalmazott, és még tudományosan le nem írt indiai Badis 'fajhoz, a Badis sp. "Buxar" - hoz.

Az új Badis fajról a részletes és teljes online leírást itt el lehet olvasni, illetve a fotókat itt meg lehet nézni:
Vertebrate Zoology, 60 (3): 209-216.

(törpös)

Utolsó frissítés: 2015 május 18., hétfő 18:00
 


1 / 2 oldal

Ázsia és Ausztrália

Észak-Amerika

Belépés / Regisztráció